Clicky

Politica Schimb / Retur

Ordonanța Guvernului 34/2014 este intrata in vigoare pe fondul unor modificari la nivelul Uniunii Europene și abroga vechea ordonanta 130/2000, care prevedea dreptul de retur în 10 zile lucratoare, si-l inlocuieste cu drept de retur în 14 zile calendaristice, valabil în continuare doar pentru persoane fizice.

Consumatorii pot anunta decizia lor de retragere din contract in termen de cel mult 14 zile calendaristice de la primirea produselor, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Atentie! Acest lucru este valabil doar in cazul accesoriilor si hainelor pentru animale.

In legatura cu suplimentele si hrana pentru animale, in România, legea care reglementează drepturile consumatorilor în ceea ce privește achiziționarea de produse și servicii este Legea nr. 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora.

Potrivit acestei legi, produsele farmaceutice, inclusiv medicamentele pentru animale, sunt exceptate de la dreptul de retragere din contractul de vânzare-cumpărare în cazul în care acestea au fost desigilate de către consumator din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă.

Acest lucru se datorează faptului că medicamentele pentru animale pot fi perisabile și pot fi afectate negativ de condițiile de depozitare necorespunzătoare, iar o desigilare ar putea compromite siguranța și eficacitatea medicamentului.

Cu toate acestea, consumatorii au dreptul de a returna medicamentele pentru animale în cazul în care acestea sunt deteriorate sau au fost livrate în mod greșit de către vânzător. De asemenea, consumatorii au dreptul să primească produse care corespund standardelor de calitate și siguranță aprobate de autoritățile competente.

Returnarea produselor se va face foarte simplu, completand formularul de retur. Trimiterea coletului inapoi la expeditor revine integral clientului.

Dupa receptionarea coletului supus returului si constatarea indeplinirii conditiilor de returnare, Sueno Pet va inapoia contravaloarea returului in cel mult 14 de zile de la anuntarea lui prin transfer bancar, la alegerea consumatorului, dar poate amana rambursarea până la data receptionarii produselor care au facut obiectul vanzării. In cazul solicitari altor produse acestea vor fi trimise functie de stocuri sau data intrarii lor in stoc.

Puteti opta pentru returnarea contravalorii produselor sau achizitionarea altor produse din magazinul nostru. Orice retur care nu respecta conditiile de mai sus va fi refuzat.

Atentie! Toate costurile legate de retur revin consumatorului. In cazul in care comanda a fost expediata gresit sau exista defecte clare, Sueno Pet isi asuma responsabilitatea returului.

Produsele returnate vor fi acceptate doar dacă:
– nu prezintă semne că ar fi fost modificate, purtate sau spalate.
– coletul este trimis prin curier catre noi, fara ramburs.
– in cazul in care comanda a fost insotita de un cadou, acesta trebuie returnat impreuna cu produsul / produsele returnate, in acelasi colet.

La primire vom verifica atent produsele, iar in cazul in care constatam probleme vom refuza returul.
Daca indepliniti toate  conditiile de retur, atunci vom accepta returnarea produsului / produselor si rambursarea sumelor platite de client pe produsele cumparate. Returul banilor va fi facut in contul pe care clientul l-a precizat in formularul de retur. NU notati contul bancar pe un biletel in interiorul coletului !

Site ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor): http://www.anpc.gov.ro/